пʼятниця, 09 листопада 2007 07:06

Сорок днів без Леоніда Ізосімова

Минуло 40 днів по смерті Леоніда Федоровича Ізосімова, радника голови Апеляційного суду, колишнього прокурора Львівської області.

Про юриста високої кваліфікації, свого колегу і приятеля згадує Анатолій Макаренко, 64 роки, перший заступник голови Апеляційного суду Львівської області.

— Леонід Федорович 40 років віддав слідчій роботі в органах прокуратури, за короткий час пройшов шлях від слідчого районної прокуратури до прокурора-криміналіста, — розповідає Анатолій Петрович. — Він був людиною принципової чесності і виняткової працездатності, вимогливим до співробітників і щирим із друзями.

Прокурором Львівської області Леонід Ізосімов пропрацював з 1983 по 1991 рік. І міг ще довше працювати, але настали буремні роки. Із новими політичними віяннями на посаду призначили Зенона Котика. Потім навіть В"ячеслав Чорновіл, який тоді очолював Львівську обласну раду, визнавав, що це було помилковим рішенням.

У 1992–1993 роках Леонід Ізосімов очолював прокуратуру Республіки Крим, потім рік пропрацював у Генеральній прокуратурі. Такого професіонала, яким був Ізосімов, в Україні не скоро віднайдуть. В Апеляційному суді Львівської області йому доручали резонансні, складні багатоепізодичні справи про особливо тяжкі злочини. Їх Леонід Федорович розв"язував згідно закону. За всі роки його суддівської роботи не скасували жодного ухваленого ним вироку. У середині 1990-х Леонід Ізосімов очолював перше слухання справи про бандитизм — судили угруповання Репрінцева. До того навіть формулювання такого у нашій статистиці не було — "бандитизм". Леонід Федорович виважено розглянув справу, ватажок отримав найвищу міру покарання. Решту бандитів засудили до тривалих ув"язнень.

Зараз ви читаєте новину «Сорок днів без Леоніда Ізосімова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі