вівторок, 13 березня 2007 18:39

Солдат Павло Базюк помер від інфекції

18-річного солдата Павла Базюка поховали у рідному селі Чагор Глибоцького району Чернівецької області. Хлопець півроку прослужив у місті Чоп на Закарпатті й помер в ужгородській лікарні з діагнозом "лептоспіроз". У селі не вірять в офіційну версію смерті. Вважають, що Базюка люто побили.

— На Новий рік Павло телефонував друзям. Казав, що йому дуже погано, — розповідає голова Чагорської сільради Вікторія Ткачук, 49 років. — Його мати встигла поспілкуватися з сином у лікарні. Він тільки прошепотів їй: "Мамо, я ще все вам розповім". Її тоді відговорили, повели показувати частину, а Павло тим часом помер. У труні хлопець лежав жовтий, як восковий манекен.

На похорон приїхали військовий комісар із райцентру Глибока та майор Олег Паламарчук — командир військової частини, у якій служив Павло. Військовик розповів, що вірусу лептоспірозу в батальйоні не зафіксовано.

Павло виріс у бідній сім"ї. Батько Віктор Базюк, 39 років, часто пиячив. Мати Флорія, 37 років, працювала в обласному центрі на фабриці пошиття одягу "Трембіта".

— Батька на похорон мусили нести попід- руки — він настільки допився, що на ногах не тримається, — каже Вікторія Ткачук. — Мати торік продала земельну ділянку під Чернівцями, аби збудувати біля своєї старої, ще з румунських часів, халупки більш-менш пристойну хатку. Думала, Павло прийде з армії, буде запрошувати сюди друзів.

Четверо юнаків із Чагора мали іти служити в армію цієї весни. Після похорону Павла Базюка матері двох із них заявили військовому комісару, що не відпустять їх до війська.

У Базюків лишився 16-річний син Ярослав.

Зараз ви читаєте новину «Солдат Павло Базюк помер від інфекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі