пʼятниця, 14 вересня 2007 07:08

Соціологи востаннє оприлюднили виборчий рейтинг

Соціологічна служба "Соціоінформ" оприлюднила останні результати дослідження громадської думки у Львівській області. Після 15 вересня публікувати рейтинги заборонено законодавством.

Якби вибори відбулися сьогодні — 43,4% жителів підтримали би Блок Юлії Тимошенко, 29,3% — блок "Наша Україна—Народна самооборона", 3,6% — Всеукраїнське об"єднання "Свобода". Партія регіонів опинилася на четвертій позиції з результатом 3%. Решта набрали б менш 2%.

— Рейтинг на Львівщині вже суттєво не зміниться. Один-два відсотки партії можуть отримати після особистих зустрічей їхніх лідерів із виборцями, але не більше, — вважає Олексій Антипович, 30 років, директор "Соціоінформу".

— Люди оцінюють політику за новинами на телебаченні та красивими картинками, — каже 49-річний Петро Жук, директор Центру інформаційних проблем території НАН України. — Показали, що в Криму горять степи, і тоді "регіони" впали у відсотках. А коли вони скликали Верховну Раду — знову на висоті.

Психологи вважають, що маніпулювати громадською думкою за кілька днів до виборів партіям не вдасться.

— Говороти про те, що на людину впливає оприлюднення соціологічних досліджень, чи що виборчий процес підриває психіку, я не брався б, — говорить президент Європейської асоціації психотерапевтів Олександр Фільц, 52 роки. — Коли політична реклама починає нервувати, люди просто перемикають канал.

Зараз ви читаєте новину «Соціологи востаннє оприлюднили виборчий рейтинг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі