пʼятниця, 23 травня 2008 07:13

Собака Трівія перелякала мешканців будинку

Добу провела в чужому будинку на вул. Довженка у Львові 8-місячна собака породи кане корсо. Пса злякали підлітки, що кинули петарду.

Пенсіонер 56-річний Володимир Кергенцев гуляв із собакою Трівією мікрорайоном Сихів. Неподалік бавилися підлітки. Хлопці підбігли до тварини і кинули петарду. Собака злякалася вибуху, вирвалася від господаря і втекла. Вона забігла до будинку на Довженка, 1 на сходову клітку між восьмим і дев"ятим поверхами.

Мешканці боялися вийти із квартир, Трівія гарчала та скалилася на чужих.

— Я хотіла вийти на вулицю, відчинила двері та собака мене не випустила. Довелося сидіти вдома, — розповідає 31-річна Галина Гнатусів, мешканка будинку на Довженка. — Ми були наче заблоковані. Одні сусіди запізнилися на весілля, інші — не встигли на електричку.

Надворі гралися діти, Трівія не пускала їх додому. Люди ночували в родичів та сусідів знизу. Зранку мешканці зателефонували в Сихівський райвідділ міліції. Близько одинадцятої години прибули прапорщики військової частини N4114 Віктор Сарвас та Іван Раповий.

— Та Трівія не реагувала ні на форму, ні на амуніцію, — згадує Раповий. — У цій ситуації собаку простіше було б застрелити. Та, чесно кажучи, ми її пожаліли. Вирішили зброю не застосовувати.

Військові позичили в мешканців дві ковдри і намагалися накинути їх на тварину. Та Трівія стала ще агресивнішою. Тоді жителі вирішили її нагодувати. Сусіди зносили шматочки докторської та краківської ковбаси, салямі, сосиски та сир. Собака навіть не принюхалася до їжі.

— Вже втратили надію, що приборкаємо тварину, — продовжує прапорщик. — Присіли і почали розмовляти з нею. Називали різні клички, та марно. Тоді звернулися лагідними словами. Я підійшов до Трівії і почав гладити.

Чоловік обійняв тварину і вивів на вулицю. За півгодини Трівія знайшла будинок і квартиру господаря. Собака підбігла до нього, а тоді Сарваса та Рапового по черзі тицьнула мордою в ноги.

Кане корсо — італійська порода. В Україні таких собак небагато. Господар назвав улюбленицю Трівією, так в грецькій міфології звали богиню трьох доріг.

Зараз ви читаєте новину «Собака Трівія перелякала мешканців будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі