четвер, 11 вересня 2008 07:10

Собака мало не загриз двох школярів

16-річний Дмитро Затірка разом із сестрою Зоряною, 6 років, поверталися додому зі шкільного стадіону в селі Верхів Острозького району Рівненської області. На дітей напав сусідський собака — середньоазіатський вівчар.

— Пес уп"яв зуби в шию Зоряночці. Лікарі казали, біля самісінької сонної артерії. Було море крові. Дитя дивом залишилося жити. Покусав їй плечі. Дмитрику, який боронив сестричку, порвав руку, — розповідає мати дітей Руслана Затірка, 33 роки.

Односельці відтягнули собаку. Постраждалим наклали шви у райлікарні. Зоряна через переляк стала затинатися й боїться сама ходити до школи.

— Винуваті діти. Навмисне злять Бумера. Завжди тримаю його на ланцюгу. Як відірвався, не знаю, — говорить 49-річний власник собаки Олександр Синиця.

Він із дружиною Іриною приїхав у Верхів торік. Продали квартиру в Рівному та купили хату. Подружжя — п"яниці та ледарі, кажуть селяни.

— Синиці безробітні, господарства не ведуть. Не тримають худоби й огород не обробляють, — говорить секретар Верхівської сільради Надія Прокопчук, 50 років.

Руслана Затірка разом із чоловіком Леонідом виховують чотирьох дітей. Найменшому Давидові менше року. Синиця давав на лікування 200 грн, але Затірки відмовилися. У Верхові люди обурюються, що господаря собаки оштрафували лише на 17 грн. Погрожують убити вівчарку.

Із початку року на Рівненщині тварини покусали 185 дітей.

Зараз ви читаєте новину «Собака мало не загриз двох школярів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі