четвер, 23 жовтня 2008 18:21

Що із делікатесів ви собі дозволяєте?

Іван Сідельник, 18 років, студент-першокурсник економічного факультету Львівського університету ім. Івана Франка:

— Харчуюся в профілакторії. Триразове харчування на 21 день коштує 105 гривень. Дозволяю собі пиво. Щодня. "Львівське 1715", "Оболонь". До пива — чіпси. Деколи із друзями купуємо печиво.

Живу в четвертому гуртожитку і ніколи не помічав, щоб хтось із сусідів купував м"ясо. Не дозволяємо собі розкоші й у день стипендії. Вона йде на одяг.

Мирослав Сеник, 51 рік, голова Львівської обласної ради:

— Удома я тільки снідаю. На сніданок у мене каші. Люблю різні — гречані, перлові, пшоно. Також чай, кава та хліб із маслом.

М"ясо, наприклад, у нас не щодня. Може набриднути. Червона ікра? Купляємо. Але це теж не щоденний раціон. Переважно до святкового столу.

Люблю солодощі. Шоколад купую. Але під настрій. Найбільше люблю наші українські фрукти — сливи, абрикоси, яблука.

Людмила Борисів, 58 років, пенсіонерка:

— Коли не маю здоров"я паритися на кухні, дозволяю собі купити готових вареників, пельменів. Із "живого" м"яса можу купити хіба курочку на базарі. Переважно на вихідні. А так купую ковбасу на бутерброди, і то із дешевших, також сосиски.

Люблю солодощі, але купую для себе хіба вафлі "Артек". Цукерки — тільки онукам. Зараз у "Сільпо", "Фуршеті", інших супермаркетах є великий вибір випічки. Булочки із різною начинкою: чорносливом, абрикосом, маком, горіхами та корицею, часником, сиром. Вони недешеві, але дозволяю собі.

Ярослав Рущишин, 48 років, підприємець, директор фабрики "Троттола":

— Для мене делікатесами є яблука, але "з хробачком". Тобто із сільського саду. Вони пахнуть. А знайти їх зараз на базарі майже неможливо.

Дружина любить хороші вина. Французькі. Доброго українського вина не знаю. Проте частіше, ніж один-два рази на місяць, їх не купуємо. Їжею наша сім"я не фетишує. Якщо хочеться відвести душу, краще поїхати в гори.

Зараз ви читаєте новину «Що із делікатесів ви собі дозволяєте?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі