вівторок, 12 серпня 2008 07:06

Сміттєзвалища називатимуть іменами сільських голів

Виконувач обов"язків голови Львівської облдержадміністрації Микола Кміть, 42 роки, агітує за чистоту у селах. На засіданні штабу з ліквідації наслідків паводку у Самбірському районі він попередив сільських голів, що підкидатиме неприбране сміття під їхні будинки.

— Біля сміттєзвалища поставлять табличку, і усі стихійні смітники носитимуть ваше ім"я, а сміття принесуть під хату сільського голови чи під сільську раду, — каже Микола Кміть. — Обов"язково будемо перевіряти, як його прибиратимуть.

У селі Луки на Самбірщині проблему зі сміттям вирішили селяни. Луківська сільрада має чотири узаконені сміттєзвалища на околицях. Навесні це село отримало статус найохайнішого у районі.

— Щоб звезти та згорнути сміття, з сільського бюджету виділили п"ять тисяч гривень на оренду трактора, а пальне дали спонсори, — розповідає Марія Товарніцька, 53 роки, сільський голова Луків. — Сміттєзвалища доводили до пуття протягом двох тижнів. Селяни, які мають підводи, вивозять туди своє сміття,  забирають сусідське.

Зараз ви читаєте новину «Сміттєзвалища називатимуть іменами сільських голів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі