субота, 01 грудня 2007 07:05

Шмат "Рівнесільмашу" купила меблева компанія

Найбільший у Рівненській області завод із виготовлення сільгосптехніки — товариство "Рівнесільмаш" — отримав нових співвласників. У вівторок товариство "Морган-Феніче" з Івано-Франківська купило державний пакет акцій за 22 млн 350 тис. грн.

— 38 відсотків акцій належало державі. Ми вирішили продати їх на аукціоні заради розвитку заводу, — каже 47-річний Віктор Матвієнко, керівник регіонального відділення Фонду держмайна. —  Претендентів було троє — "Морган-Феніче" з Івано-Франківська, "ДРГН Лімітед" із Кіпру та "Флемінг-Україна" з селища Квасилів. Перемогли підприємці з Івано-Франківська, які виготовляють меблі.

Контрольний пакет акцій — 53,96% — належить американцеві Франкліну Дункану МакМахону.

Новим співвласникам заводу доведеться виконати певні умови.

— Вони мають збільшити прибуток підприємства до восьми з половиною мільйонів гривень першого ж року. І не зможуть звільняти працівників "Рівнесільмашу" впродовж п"яти років, — пояснює Віктор Матвієнко. — На заводі працює дві з половиною сотні людей, і "Морган-Феніче" має щороку підвищувати їм зарплатню.

"Рівнесільмаш" розташований у селищі Квасилів Рівненського району, його територія — 67,8 га. Тут виготовляють причепи для тракторів, автокормовози, культиватори та тракторні плуги.

Зараз ви читаєте новину «Шмат "Рівнесільмашу" купила меблева компанія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі