четвер, 02 вересня 2010 17:44

Слухачі хором повторюватимуть англійські фрази

Жителів Львова навчать розмовної англійської. Уроки відбуватимуться на площах та у парках безкоштовно.

— Наступного року ми облаштуємо у місті п"ять майданчиків, — розповідає Олександр Кобзарев, 32 роки, з Інституту міста Львівської міської ради. Інститут організовує цю акцію з нагоди проведення Євро-2012. — У теплі місяці тричі на тиждень по годині там працюватимуть двоє викладачів. Вестимуть діалог англійською, а слухачі хором повторюватимуть. Це будуть найпоширеніші фрази для спілкування, які є у розмовниках. Львів"ян та гостей міста попередньо сповіщатимуть про такі уроки через пресу, телебачення, вивіски.

На уроки запрошуватимуть музичні гурти. Вони гратимуть англомовні пісні. Для дітей будуть ігри і конкурси.

— Нещодавно ми проводили експеримент, — продовжує Олександр. — Вийшли на вулицю з кількома табличками, на яких були прості запитання англійською мовою:  "Котра година?", "Де тут найближчий готель?", "Як пройти на проспект Свободи?". Тільки кожен четвертий зміг відповісти.

Фінансуватимуть проект посольства США та Великої Британії. Досвід масового вивчення іноземної львів"яни запозичили із Китаю.

— Там напередодні Олімпіади-2008 року проводили акцію "Пекін розмовляє англійською". Так за рік розмовляти англійською навчили п"ять мільйонів жителів Пекіна, — каже Кобзарев.

Зараз ви читаєте новину «Слухачі хором повторюватимуть англійські фрази». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі