вівторок, 22 травня 2007 07:10

Школярі збирають гроші на лебедину пару

Самотньому лебедю-шипуну із Лебединого озера в Рівному знайшли пару. Днями до тресту зеленого господарства привезли поранену лебідку.

— Птаху знайшов у лісі житель села Степань Сарненського району. Виходив її і подарував нам. У лебедиці підстрелене праве крило. Ми возили її до ветеринара лікувати й пощепити, — розповідає майстер тресту Андрій Гринюк, 23 роки. — Десять днів протримали в клітці, а оце випустили в озеро. Сподіваємося, вона зможе замінити самцеві загиблу подругу.

Кілька тижнів тому ротвейлер роздер білу лебедицю на шматки й відгриз їй голову. Господаря пса не знайшли.

Учні міської школи-ліцею N2 збирають гроші, щоб у тресті змогли купити нову пару лебедів. Члени шкільного парламенту назвали свою програму "Врятуй місто від вандалів". Минулими вихідними діти носили поблизу Лебединого озера, краєзнавчого музею та на майдані Незалежності спеціальні скриньки для пожертв. Розповідали перехожим історію загиблої лебідки, роздавали листівки "Подаруй пару рідному місту".

— Уже є понад тисяча гривень. Бізнесмени просять відкрити для пожертв банківський рахунок, — каже педагог-організатор школи Оксана Шалайко, 35 років.

Зібрані гроші школярі передадуть до тресту зеленого господарства.

Зараз ви читаєте новину «Школярі збирають гроші на лебедину пару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі