пʼятниця, 05 вересня 2008 07:07

Школярі вчитимуться на перукарів і чоботарів

Луцька міська рада реорганізувала міську загальноосвітню школу N22 у перший на Волині ліцей із профільним професійним навчанням. Заклад створений на базі школи та вищого профтехучилища N12, яке розташоване поряд.

Об"єднаний комплекс навчатиме загальноосвітньої програми та готуватиме спеціалістів з інформаційних технологій, перукарів, закрійників і майстрів із ремонту взуття. Школярі 1–9 класів поглиблено вивчатимуть математику, фізику та програмування. Старшокласники паралельно здобуватимуть робітничу спеціальність у виробничому корпусі колишнього профтехучилища.

— Випускники ліцею матимуть професійний розряд і можуть одразу влаштовуватися на роботу, — каже начальник міського відділу освіти Сергій Калуш, 43 роки.

Навчатися в ліцеї можуть усі охочі без жодних вступних іспитів. Перевага надається лучанам, які мешкають поряд зі школою. Після закінчення закладу випускники матимуть пільги при вступі у профільні коледжі та вузи. Міський центр зайнятості готує списки старшокласників ліцею, щоб наступного літа пропонувати їх роботодавцям.

Зараз ви читаєте новину «Школярі вчитимуться на перукарів і чоботарів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі