пʼятниця, 10 жовтня 2008 07:13

Школу шляхетних панянок відкрили у Ковелі

Майже сотня дівчат із райцентру Ковель Волинської області віком від 7 до 15 років навчатимуться у новоствореній вечірній школі шляхетних дівиць. Заклад запрацює, щойно укомплектують групи.

Вечірній просвітницький заклад відкрили при культурно-розважальному молодіжному центрі Ковеля. Діти навчатимуться щодня із 16.00 до 18.00 — після шкільних занять. Уроки вестимуть запрошені викладачі Волинського національного університету, місцевих професійних училищ і волонтери Союзу українок. Вчитимуть основам християнської моралі, психології, народознавства, етики та естетики, хореографії, музичної культури, медичним азам та декоративно-прикладному мистецтву.

— Випускниці школи будуть справжніми домогосподарками, вмітимуть шляхетно поводитися і знатимуть, як доглядати за майбутніми чоловіком і дітьми, — каже директор закладу Галина Голубович, 39 років.

Навчання буде безкоштовним. За оренду та опалення приміщення виділятиме гроші міська рада. Зарплату викладачам платитимуть столичні меценати з фонду "Майбутнє Волині".

Школа шляхетних українок уже працювала в Ковелі впродовж 2001–2003 років. Закрили її через дефіцит коштів.

Зараз ви читаєте новину «Школу шляхетних панянок відкрили у Ковелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі