четвер, 14 жовтня 2010 17:55

Школи чекають на підручники в листопаді

Цього року Мінфін запізно виділив кошти на друк підручників для 10 класів. Досі більшість предметів школярі засвоюють без книжок. Навчальні заклади Західної України забезпечені підручниками лише на 20%.

— Школи отримали книжки з української літератури, алгебри та геометрії. Та й то не для всіх дітей. Підручників із літератури, наприклад, тільки 22 відсотки від потреби є. Надіємось, із 1 листопада вже поступлять книжки в повному комплекті. І після канікул діти вже будуть із підручниками. До цього часу вони можуть користуватися інтернетом. Майже кожна школа в регіоні укомплектована комп'ютерними класами, — каже заступник начальника управління освіти у Львівської області Богдана Біляк, 55 років. — Я вважаю, що підручники мають одержувати тільки діти із сімей середнього рівня достатку, малозабезпечені та соціально незахищені. Багато батьків можуть дозволити собі купити книжку для своїх чад. Але не роблять цього, бо чекають, що держава дасть. А вона замість того, аби виділяти гроші на облаштування класних кабінетів, розвиток спорту чи облагородження санвузлів, тратить їх на підручники.

Зараз ви читаєте новину «Школи чекають на підручники в листопаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі