четвер, 24 березня 2011 17:04

Скажені лисиці кусають собак

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

У районах області ветеринари вакцинують корів, коней, собак і котів від сказу. Їздять насамперед по селах, що поблизу лісів.

10 березня хвора лисиця покусала собаку Богдана Кмитка із села Балучин Буського району.

— Кмитко відпустив свою дворнягу з прив'язі, бо в неї якраз був період случки, — розповідає Василь Романишин з управління ветеринарної медицини Буської райдержадміністрації. — Собака забіг до тіку, поблизу лісу. У кущах сиділа лисиця. Кинулася на нього і почала кусати. Собаку ізолювали від людей, п'ять днів наглядали за ним. Пес став злим, дратівливим, без причин гавкав. Нижня щелепа відвисла, з пащі текла слина.

— Лисиці заражаються сказом від гризунів, щурів, які такі інфекції переносять. У лютому-березні в них якраз гон починається. Біля однієї самки крутяться п'ять-шість самців. Гризуться між собою, одне одного заражають, — каже 62-річний Роман Угляр, голова Львівської обласної організації мисливців і рибалок. — Інфікована лисиця втрачає пильність, зразу біжить у населені пункти, кидається на собак, котів, людей.

Із початку року в області зареєстрували шість випадків захворювань домашніх тварин на сказ.

Зараз ви читаєте новину «Скажені лисиці кусають собак». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі