четвер, 05 травня 2011 18:30

Скасували рейковий автобус

Рейковий автобус сполученням Львів–Тернопіль припинив курсувати 1 травня. Транспорт їздив щодня, крім середи. Вранці відправлявся зі Львова, ввечері — з Тернополя, мав зупинку в Золочеві. Тривалість маршруту — 1 год. 40 хв. Квиток коштував 24,45 грн.

— Пів восьмої виїжджав зі Львова і вже по дев'ятій був у Тернополі, — каже тернополець Віктор Гурняк, 24 роки. Він працює у Львові. — Рейковий постійно був заповнений більш як на половину. Щоб виїхати у п'ятницю, квитки купували за кілька днів. Єдиний ранковий поїзд, який залишився, приїздить у Тернопіль в одинадцятій. Автобусом також їхати не варіант. Там дорога вся у вибоїнах, витратиш не менше 3 годин. Та і коштує він на 10 гривень більше.

Автобус польського виробництва має 90 посадкових місць. Раніше курсував за напрямками Львів — Рівне, Львів — Моршин. Перед виборами 2010-го тодішній кандидат у президенти Юлія Тимошенко урочисто відкрила маршрут рейкового автобуса між станціями Підзамче та Сихів у Львові. Торік його визнали нерентабельним. Тож почав їздити у Тернопіль.

— Нам невигідно експлуатувати дизельний потяг там, де є електрична тяга, — говорить Лілія Криницька із прес-служби Львівської залізниці. — Зараз наші спеціалісти вивчають ділянки, на яких не їздять електрички, щоб запустити рейковий автобус туди.

Зараз ви читаєте новину «Скасували рейковий автобус». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі