понеділок, 02 квітня 2007 17:55

Сироту-рятувальника нагородили годинником

13-річний сирота Віктор Шилан із села Устя Корецького району Рівненської області два тижні тому витягнув із річки Стир 40-річного Юрія Шилана, свого однофамільця. За мужній учинок обласне управління МНС нагородило Віктора наручним годинником і грамотою. З управління освіти хлопцеві передали 50 гривень у конверті.

— Стир навесні розливається, що аж міст затоплює, — розповідає голова Устянської сільради Зоя Романчук, 46 років. — Того дня лісівники попросили Юру Шилана перевезти їх човном на другий берег. Коли Шилан повертався назад, хвиля перекинула суденце. Чоловік упав у воду і ще півкілометра плив за течією, а потім знепритомнів.

Потопельника у ріці помітив Віктор. Сирота живе у будинку дідуся на березі Стира. Хлопець побіг до моста. Дочекався, доки Шилана приб"є течією, сам ліг на дошки, схопив Юрія за руку і дотягнув до берега. Потім гукнув на допомогу сусідів. Ті витягнули чоловіка з води і викликали "швидку".

У реанімації Шилан опритомнів на третій день.

Зараз ви читаєте новину «Сироту-рятувальника нагородили годинником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі