середа, 09 липня 2008 07:00

Сільські весілля перевірятиме фельдшер

Щоб відгуляти весілля в селі, рівненські наречені мають отримати довідку з місцевого фельдшерсько-акушерського пункту. Такі правила запровадила обласна санепідемстанція, щоб уникнути харчових отруєнь. Нововведення стосується й будь-яких масових застіль.

— Улітку через спекотну погоду продукти псуються швидше, — каже завідувач епідеміологічного відділу обласної санстанції Анатолій Рєзников. — Ми приготували спеціальну пам"ятку, яку вручатимуть молодятам та організаторам свят.

Про дату весілля наречені мають повідомити сільську раду. Фельдшер прийде на місце майбутнього застілля й вирішить, чи давати дозвіл.

— Має перевірити чи є холодильне обладнання, — пояснює Рєзников. — А також відповідні умови для приготування страв. Має значення і те, хто готуватиме їжу — професіонал чи місцеві кухарі. Чи є де помити руки, фрукти й овочі.

За порушення санітарних вимог можуть стягнути штраф або порекомендувати перенести свято до ресторану.

Особливу увагу фельдшери приділятимуть весіллям у наметах.

— Ми не проти огляду. Але це не дуже зручно, раптом перевіряючому не сподобається якась дрібничка, — нарікає 25-річна Інна Омелянець з селища Степань Сарненського району. — Домашні продукти та м"ясо дешевші, куховарити й самі вміємо. А застілля в ресторані обійдеться на 2–3 тисячі гривень дорожче.

Зараз ви читаєте новину «Сільські весілля перевірятиме фельдшер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі