понеділок, 06 серпня 2007 07:00

Сергій Менталюк наступив на гадюку

Минулої неділі поклали до лікарні 15-річного Сергія Менталюка з Калуша Івано-Франківської області. У лісі Осмолодського лісництва юнака вкусила за ногу карпатська гадюка.

60 дітей та підлітків із Івано-Франківської області третій тиждень відпочивають у наметовому таборі в урочищі Різарня. У неділю зранку Сергій з приятелями пішов до лісу по ягоди.

— Ішов стежкою, під ноги не дивився і наступив на змію, яка вигрівалася на сонечку, — розповідає командир Осмолодського гірського пошуково-рятувального загону Ярослав Ковтун, 44 роки. — Вона вжалила його в палець правої ноги через сандалю.

Зі збирачами ягід ішов вихователь. Із мобільного він зателефонував рятувальникам. Першими приїхали Ігор Люклян і Дмитро Іваськів, наклали школяреві тугу пов"язку на ногу. У шоковому стані Сергія доправили до лікарні села Ясень Рожнятівського району. Там хлопцеві зробили ін"єкцію протиотрути.

За чотири дні школяра виписали з лікарні. До наметового табору він не повернувся.

Зараз ви читаєте новину «Сергій Менталюк наступив на гадюку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі