понеділок, 25 червня 2007 07:13

Селяни отруїлися гербіцидами з поля

Понад 200 мешканців села Гориньград Другий Рівненського району поскаржилися на нудоту, головний біль і судоми після того, як минулого тижня рільники покропили поле гербіцидами.

— Кропили поле протягом тижня, і це — у 30-градусну спеку! На вулиці просто нічим дихати, — обурюється депутат Шубківської сільради 38-річна Тамара Грицак. — Поле — у самому центрі села. І всі селяни минають його, коли йдуть до магазину. Нас навіть не попередили, що будуть проводити якісь роботи. Тим паче — кропити таку отруту!

Селяни готують запити до природоохоронної прокуратури та санепідемстанції, щоби дізнатися, чи справді їх отруїли гербіцидами. Якщо підозри підтвердяться, на сільгосппідприємство "Шубківське" подадуть до суду.

— Письмової заяви в сільраду поки ніхто не написав. Та я чула від депутатів, що найгірше почуваються пенсіонери й діти. У декого в селі поздихали кури та бджоли, — зауважує голова сільради Валентина Осіпчук, 49 років. — А від керівника підприємства Євстафія Яремчика ми жодних пояснень не дочекалися.

Поле в Гориньграді не обробляли понад п"ять років.

Зараз ви читаєте новину «Селяни отруїлися гербіцидами з поля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі