субота, 07 червня 2008 07:09

Селяни обороняють ліси від бізнесменів

3 червня приміщення Львівської обласної ради, де проходило засідання сесії, пікетували 80 жителів сіл Будьків та Старе Село Пустомитівського району. Люди просять депутатів облради залишити їх ліси й поля у власності громади.

— Все життя мешканці безкоштовно відпочивали у своїх лісах, на своїх озерах. А тепер із них плату захочуть, — обурюється 53-річний В"ячеслав Кільбасович, депутат Староселівської сільської ради. — Просимо захистити 12 тисяч гектарів мисливських угідь від "приватних рук" власників "Зубру".

Старе Село знаходиться за 25 км від Львова. Воно багате на лісові та польові угіддя. Взимку цього року керівництво мисливського господарства "Зубр" звернулося до Староселівської сільради із проханням виділити 12 тис. га лісів та полів.

Депутати сільради відмовилися.

— Люди налякані, — говорить мисливець 47-річний Мирослав Кінаш, житель Старого Села. — Бояться, що усе загородять. Зараз на угіддях збирають гриби, ягоди. Власниками "Зубру" є відомі бізнесмени Богдан і Ярослав Дубневичі.

Начальник Львівського облуправління лісового господарства Анатолій Дейнека, 40 років, підійшов до пікетувальників.

— Без згоди громади та дозволу сільської ради ніхто не забере ваших лісів, — запевнив. — На сесії постановили, що лісові та польові угіддя Старого Села не відберуть у селян.

Зараз ви читаєте новину «Селяни обороняють ліси від бізнесменів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі