вівторок, 25 березня 2008 07:12

Сашко Андрущак упав у окріп

У суботу, 22 березня, у Бабині Кельменецького району Чернівецької області поховали 1,5-річного Олександра Андрущака. Дитина померла від опіків у реанімації райлікарні.

У середу ввечері Андрущаки готувалися купати сина. 21-річна Марина закип"ятила у відрі води й поставила її у спальні. Вийшла по холодну воду. Малий намагався відчинити матері двері, спіткнувся і упав у відро з окропом.

Із опіками тулуба та верхніх кінцівок 1–2 ступеня дитину відвезли до Кельменецької центральної лікарні.

— Ми закутали синочка у простиню, — розповідає  Марина Андрущак. — Медики його півгодини протримали у приймальному покої. Дитина плакала, просила водички. Викликали лікаря з обласного шпиталю.

Олександр обпік тіло на 30%. Був притомним. Медики казали, що його треба транспортувати до Чернівецької обласної лікарні.

— Хірург запевняв: рятують навіть з 50 відсотками опіків. Треба робити пересадку шкіри, — плаче мати. — Та ніхто не привіз для цього необхідного матеріалу. Пояснили, що його наперед замовляють. Ми чули, як лікар сказав: "Дитину необхідно везти в Чернівці. Але ліки дорогі. Подивіться на тих батьків".

Медики вирішили почекати до понеділка. Зранку хлопчик почав задихатися і помер.

Олександр був єдиною дитиною 24-річного Сергія та Марини Андрущаків. У селі їх називають зразковою родиною.

Зараз ви читаєте новину «Сашко Андрущак упав у окріп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі