вівторок, 11 вересня 2007 07:12

Шахтарі Волині готуються страйкувати

Гірники держпідприємства "Волиньвугілля" вимагають негайно скасувати наказ Мінвуглепрому про продаж за борги їхніх об"єктів соціальної сфери. Столичні чиновники хочуть виставити на аукціон санаторій-профілакторій, три гуртожитки та їдальню у Нововолинську.

Про міністерський наказ на шахтах "Волиньвугілля" дізналися одразу після його оприлюднення. Гірники обурюються, що рішення прийняли без їхнього відома.

— У разі невиконання нашої вимоги залишаємо за собою право вдатися до більш рішучих дій, — каже голова територіального комітету профспілки працівників вугільної галузі Юрій Калістратов, 56 років.

У нововолинських гуртожитках NN1, 5, 9, які Мінвуглепром планує продати за податкові борги в 10 млн грн, мешкають майже 800 шахтарів із сім"ями. Із молотка також підуть їдальня шахти N9 і санаторій-профілакторій "Шахтар" на 700 місць. Оздоровницю продаватимуть частинами: окремо спальні корпуси, сауну, приміщення їдальні й навіть асфальтований майданчик.

Підприємство "Волиньвугілля" створене 2003 року на базі самостійної ланки виробничого об"єднання "Львіввугілля". Нині з дев"яти шахт видобувають вугілля лише чотири. На черзі відкриття шахти N10, яку планують добудувати до кінця року.

Зараз ви читаєте новину «Шахтарі Волині готуються страйкувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі