пʼятниця, 28 березня 2008 07:13

Садового підняли драбиною на 14-й поверх

Автор: фото: Юрій Дячишин
  Генерал Сергій Дмитровський (ліворуч), мер Андрій Садовий і полковник Віктор Грицай піднімаються на платформу нової пожежної автодрабини перед 14-поверховим будинком на вулиці Чорновола у Львові
Генерал Сергій Дмитровський (ліворуч), мер Андрій Садовий і полковник Віктор Грицай піднімаються на платформу нової пожежної автодрабини перед 14-поверховим будинком на вулиці Чорновола у Львові

З міського бюджету Львова заплатили 7,5 млн грн за пожежну автодрабину. З її  допомогою рятувальники зможуть підніматися на 53-метрову висоту. Це єдина машина в Західній Україні.

У четвер опівдні двірник ЖЕКа N410 вкотре підмітає бетонний майданчик перед будинком N99 на вул. Чорновола. Люди біля віконця обмінного пункту спостерігають, як до 14-поверхівки під"їжджають пожежні машини й карета "швидкої". На сьомому поверсі єдиного незаскленого балкона запалюють димову шашку. Драбина з "мерседеса" випростується до вікна на 14-му. За легендою навчань, двоє рятувальників у люльці мають евакуювати мешканців загазованої квартири.

— Cоромно сказати, донедавна львів"яни, які живуть вище дев"ятого поверху, не мали гарантії, що в разі надзвичайної ситуації їх врятують, — каже міський голова Андрій Садовий, 39 років. У шоломі рятувальника мер із начальником обласних рятувальників 46-річним Сергієм Дмитровським піднімається по стрілі ліфтом.

— Колись там була пожежа на дванадцятому поверсі, — Дмитровський показує на будинок-близнюк навпроти. — Уявіть, людина на мотузці спускалася з чотирнадцятого поверху з пожежним рукавом у руках.

Керувати новою автодрабиною навчили всіх водіїв пожежних машин Львова. 43-річний Валерій вистрибує з кабіни і знімає куртку рятувальника. Стріла драбини тим часом автоматично складається.

На Львівщині є 97 будинків підвищеної поверховості. В обласному центрі звели 83 висотки. З початку року на 533 пожежах загинула 51 людина, 110 врятували.

Зараз ви читаєте новину «Садового підняли драбиною на 14-й поверх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі