четвер, 25 вересня 2008 17:19

Руслані Хром"як дали гроші на початок власної справи

Стрийський центр зайнятості виділив 3 тис. грн жительці села Сихів Стрийського району 32-річній Руслані Хром"як. Жінка — інвалід ІІ групи. Закінчила при центрі курси за фахом "Підприємець-початківець". Хром"як планує вирощувати і продавати овочі.

— Із 2006 року шукаємо роботу і для людей з обмеженими фізичними можливостями, — каже заступник директора Стрийського центру зайнятості Ірина Черепушок, 46 років. — На навчанні пані Руслана склала бізнес-план. Фахівці його проаналізували. Гадаємо, цих грошей буде достатньо.

— Зараз готую 20 сотих до зими. Через ті дощі нічого толком зробити не можна, — бідкається Хром"як. — Весною планую посадити картоплю та капусту. Маємо власні коні, то й з чоловіком будемо ними обробляти ту земельку.

Жінка працювала на заводі кабельних бортових мереж "Леоні". Звільнилася за станом здоров"я.

— Підрахувала, що посадити навесні треба буде сім мішків картоплі, — веде далі селянка. — Возити врожай буду на ринок у райцентр. Туди 17 кілометрів, найматимемо машину. А ше до вуйка в Херсонщину думаю возити і продавати овочі. Два мішки картоплі коштують 200 гривень, а капусти — 80. Але то ше рано щось рахувати. Отримаю наступного року перші гроші, тоді й буду казати.

За рік Руслана хоче збільшити город до 65 соток.

Зараз ви читаєте новину «Руслані Хром"як дали гроші на початок власної справи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі