четвер, 16 жовтня 2008 07:13

Російські телеканали відключають

Із понеділка в кабельній телевізійній мережі Волинської області зникли російські телеканали ОРТ, РТР та Ren TV. Двоє з п"яти провайдерів припинили трансляцію, решта скоротили закордонний ефір удвічі.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення заборонила кабельникам ретранслювати неадаптовані до вітчизняного законодавства телеканали. Першими на Волині настанову виконали в Ковелі та Володимир-Волинському. Корпорація "Аверс", що є монополістом у кабельній мережі Луцька, погодилася відключити російські канали тільки після офіційного листа зі столиці.

— Заборона стосується всіх неадаптованих іноземних передач, окрім програм країн Європейського Союзу, а також тих держав, які ратифікували угоду про транскордонне телебачення, — каже представник Нацради на Волині Микола Пасаман, 53 роки.

Новостворена фірма кабельників у райцентрі Рожище за 25 км від Луцька так і не розпочала роботу. Після заборони транслювати російські канали провайдер зупинив монтаж кабельної мережі до наступного року.

13 жовтня із кабельних мереж Чернівців також зникли російські канали — "Перший канал всесвітня мережа", РТР, Ren TV та ТВЦ.

— Я проти відключення, буду відказуватися від кабельного. Куплю супутникову антену, бо люблю російські канали, — гарячкує чернівчанка Мирослава Остафійчук, 52 роки.

Провайдери людей заспокоюють:

— Найближчим часом замінимо ці канали на інші, у нас є із чого вибрати, — запевняє Василь Куляк, гендиректор компанії кабельного телебачення КТМ.

Зараз ви читаєте новину «Російські телеканали відключають ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі