вівторок, 25 вересня 2007 07:01

Роман Туров пограбував десять церков

15-річного Романа Турова 19 вересня приводили до греко-католицької церкви Успіння Пресвятої Богородиці в Козовій Тернопільської області. У ніч на 28 серпня хлопець поцупив із храму 800 грн.

— Отець Михайло не міг повірити, що хлопчина сам таке скоїв, — дивується дружина настоятеля Ірина Забанджала, 24 роки. — Але той показав, як узяв двометрову драбину біля гаражів, приставив до бокового вікна, розбив шибку й заліз усередину. Як він тільки там умістився — на вигляд не дуже худий і високий. Щоб вилізти надвір, хлопчина присунув до стіни стіл.

Туров родом із села Чесники Рогатинського району Івано-Франківської області. За кілька тижнів хлопець пограбував церкви в Козівському, Бережанському, Тернопільському та Підволочиському районах. Із храму в селі Забойки Тернопільського району виніс лише 56 коп.

— Хлопець казав, що його щось тягне красти не в магазині, а в церкві. Однак церковного начиння він ніколи не брав, — веде далі Ірина Забанджала.

Крадія затримали за відбитками пальців. Півроку тому Роман обікрав п"ять храмів у своєму районі. Як покарання отримав чотири місяці, але до колонії не потрапив — термін ув"язнення закінчився ще у слідчому ізоляторі. Гроші, які забирав із церков, Туров витрачав на пиво, цигарки й харчі.

До козівської церкви за кілька днів після пограбування підкинули конверт із 800 євро та проханням молитися за тих, хто скоїв злочин.

Зараз ви читаєте новину «Роман Туров пограбував десять церков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі