пʼятниця, 12 жовтня 2007 07:01

Родина Гейці займається з сільськими дітьми велоспортом у залі

Автор: фото: Укрінформ
  У селі Великі Береги Берегівського району Закарпатської області член секції велоспорту в залі відпрацьовує техніку
У селі Великі Береги Берегівського району Закарпатської області член секції велоспорту в залі відпрацьовує техніку

Єдине місце в Україні, де популярний екзотичний для наших спортсменів велоспорт у залі — село Великі Береги Берегівського району Закарпаття.

Секцію веде подружжя — 47-річний Тихомир та 39-річна Наталія Гейці. Велоспортом у залі займаються і двоє їхніх дітей  —20-річний Степан та Крістіна, 15 років. Нині родина готується до Чемпіонату світу, що пройде в листопаді у Швейцарії.

Учитель фізкультури, тренер-легкоатлет Тихомир Гейці — ще й директор школи.

— У квітні 2000 року мені зателефонував товариш із Угорщини, — розповідає чоловік. — Він голова Федерації велосипедного спорту в залі Угорщини. Запропонував співпрацю. За тиждень до села приїхали дві групи з Німеччини. Вони провели для нас показові виступи. Із ними також приїхали головний секретар світової Федерації велоспорту Ганс Борн та старший тренер збірної Угорщини Дьорді Нодь. Сільські діти зацікавилися велоспортом.  Гості залишили нам чотири велосипеди та запросили на тренерські курси.

Того ж року, в серпні, пан Тихомир із сином Степаном та його товаришем Ондрашем Фізаші поїхали до Угорщини. А за два місяці виступили на Чемпіонаті світу в Німеччині. Щоправда, зайняли останнє місце. Після повернення почали проводити в селі систематичні заняття з велоспорту.

— Нині секцію відвідують 30 дітей із Великих Берегів і навколишніх сіл, — хвалиться пан Тихомир. — Маємо три групи. У молодшій навчаються школярі з 4 до 7 класу, в середній — 8-11 класів. Старшу групу відвідують студенти.

Великоберезькі спортсмени регулярно беруть участь у чемпіонатах, у парних змаганнях. Вони входять до десятки найкращих велосипедистів Європи.

— Єдина проблема, — скаржиться Тихомир Гейці, — що нашу секцію мало фінансують. Іноді допомагає область, район. На поїздки витрачаються батьки дітей. Шукаємо спонсорів.

На Чемпіонат Європи до Швейцарії поїдуть Ондраш Фізаші, Гергель Боднар, Роланд Кочі, Рігард Кучера, Наталія Балега, Лівія Лендєл, Крістіна та Степан Гейці.

Зараз ви читаєте новину «Родина Гейці займається з сільськими дітьми велоспортом у залі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі