вівторок, 22 травня 2007 07:14

Річку Якубівку отруюють відходами

Кілька днів тому вода в річці Якубівка, що протікає через райцентр Городенка Івано-Франківської області, раптово побіліла. Городяни кажуть, сморід такий, що навіть кози і корови не хочуть іти на водопій.

Місцеві жителі звинувачують Городенківський сирзавод, який нібито зливає свої відходи в річку. Керівництво підприємства це заперечує. Районні чиновники кажуть, що в забрудненні Якубівки винен цукровий завод, який не працює.

— Справді, завод стоїть, — пояснює начальник Городенківського відділу з питань надзвичайних ситуації Ігор Мельниченко, 36 років. — Раніше звідти воду після обробки буряків вивозили на околицю, в поле з відстійниками. Там поволі утворився фільтрат. Після сильного дощу рівень води в чеках піднявся й фільтрат витік у потічок. А звідти — до річки. Зараз вода потрохи очищається. Сказати, якими саме елементами отруїли Якубівку, складно. Обласна екологічна інспекція взяла проби для аналізів. Результати повідомлять за десять днів. Фільтрат уже не витікає, тому городянам нічого не загрожує.

Зараз ви читаєте новину «Річку Якубівку отруюють відходами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі