середа, 08 жовтня 2008 07:13

Рибалки ловили рибу з аквалангами

П"ятьох чоловіків у гідрокостюмах затримали інспектори Держрибохорони у Демидівському районі Рівненської області. Вони полювали на рибу на Хрінницькому водосховищі, коли їх побачив патруль. Намагалися заховатися на дні водойми.

— Риби у них не знайшли, документів на спортивну ловлю — теж. Кожен мав при собі рушницю для підводного полювання, — говорить Надія Шидей, 50 років, із обласного управління рибохорони.

Рушниця стріляє тризубом-гарпуном. Мисливець підтягує до себе підстрелену рибу на мотузці. Таке полювання потребує швидкої реакції.

Імен і прізвищ затриманих інспектори не називають. Усім рибалкам від 30 до 50 років.

— Це високопосадовці, матеріально забезпечені, — додає Шидей. — Обладнання — балони з киснем, маска, рушниця, костюм — коштує недешево. Вони полювали заради власного задоволення.

Чоловіки відбудуться штрафом по 170 грн із кожного.

За словами інспекторів, ще два роки тому підводні мисливці їм траплялися зрідка. Тепер їх ловлять мало не щомісяця.

— Багато браконьєрів приїжджає до нас із Волині, — каже Ігор Раєвський із обласної Держрибінспекції. — У себе в області вони ловити не хочуть, бо риби мало. Усю або виглушили, або виловили сітками. До нас їдуть на Хрінницьке водосховище та озеро Нобель на Зарічненщині. Дуже багато ловлять "павуками" на шлюзах-регуляторах. Після дощів вода у ріках піднялася, і риба мігрує за течією.

Зараз ви читаєте новину «Рибалки ловили рибу з аквалангами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі