вівторок, 05 червня 2007 07:01

Ректором "Політехніки" стане Юрій Бобало

Інавгурація нового ректора Національного університету "Львівська політехніка" 61-річного Юрія Бобала відбудеться 5 червня в актовому залі першого корпусу. Церемонію планували на минулий четвер.

— Зателефонував міністр освіти Станіслав Ніколаєнко, — пояснює Юрій Бобало. — Попросив перенести церемонію через своє закордонне відрядження у ці дні. Оскільки він прилетить літаком, інавгурація розпочнеться на дві години раніше, о 14-й.

Процедура буде класичною. Ректорська мантія вже висить у кабінеті Бобала.

Юрій Бобало закінчив Львівську політехніку в 1973 році. В 1985-му захистив у Москві дисертацію "Радіотехнічні та телевізійні системи". Довго працював на посадах заступника проректора та проректора з наукової роботи. Новий ректор обіцяє боротися з хабарництвом в університеті:

— Варто звернути увагу на те, що робиться навколо нашого навчального закладу. Люди, які не мають жодного стосунку до "Політехніки", збирають з абітурієнтів гроші й обіцяють посприяти при вступі. Відсотків шістдесят із них поступають своїми силами. Решті просто повертають гроші. Такий собі прибуток без затрат зусиль і часу.

Національний університет "Львівська політехніка" заснований 1844 року як Технічна академія. У шістнадцятьох інститутах закладу навчаються близько 30 тис. студентів, слухачів і курсантів.

Попередник Юрія Бобала Юрій Рудавський помер від інфаркту 21 лютого у віці 59 років.

Зараз ви читаєте новину «Ректором "Політехніки" стане Юрій Бобало». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі