понеділок, 09 липня 2007 07:01

Рекордсмен Паламарчук не любить питущих дівчат

Автор: фото: Віктор Гомоль
  Руслан Паламарчук на майдані Незалежності у Рівному встановив рекорд України із жонглювання 24-кілограмовою гирею
Руслан Паламарчук на майдані Незалежності у Рівному встановив рекорд України із жонглювання 24-кілограмовою гирею

Руслан Паламарчук, 34-річний викладач фізкультури Рівненського  медичного коледжу, у День молоді встановив рекорд Украни — 64 рази перекинув 24-кілограмову гирю з руки на руку з повним її обертанням у повітрі та закиданням на спину між лопатками.  Парубок управно жонглював снарядом на майдані Незалежності у Рівному.

 — Ми зафіксували досягнення Руслана й звернемося до Книги рекордів Гіннеса, — запевняє представник Книги рекордів України Ігор Підчебій, 38 років. — Сподіваюся, результат визнають світовим рекордом.

Гирьовим спортом майстер спорту Паламарчук займається з 1993 року. Тренувався  у чотириразового чемпіона світу з гирьового спорту серед ветеранів 61-річного Давида Кльонова. Силач із Харківської області свого часу встанов рекорд України з жиму сидячи 32-кілограмової гирі протягом години.

Два роки тому Руслан побачив по телебаченню виступ президента національної федерації гирьового спорту Юрія Щербини. На вершині Говерли атлет перекинув 16-кілограмову гирю 60 разів. Рівнянин вирішив перевершити це досягнення.

 — Перед виступом цілий місяць тренувався по три години щодня, — розповідає Паламарчук. — Сильний з дитинства, у шостому класі підтягувався на турніку понад 40 разів.

Руслан народився у селі Селець Дубровицького району. Після школи навчався в Рівному на інженера, через три роки перевівся у педагогічний інститут на фізичне виховання. Каже, що мріяв стати вчителем фізкультури. Зараз викладає у медичному коледжі, заробляє до тисячі гривень за місяць. Мешкає в гуртожитку, у вихідні їздить до 60-річних батьків. Паламарчуки живуть із середнім із синів — Юрієм, 35 років, невісткою Любою та двома внуками. 39-річний Анатолій одружений у Дубровиці, виховує доньку. Руслан іще парубок. Нарікає, що сучасні дівчата курять і п"ють, а йому такі не пара.

 — Батьки тримають немале господарство — обробляють чотири гектари землі, доглядають корови, свині. Брати заклали великий сад, маємо копанку, в якій розводимо рибу — роботи вистачає, — розповідає Руслан. — Косити, орати — усе руками.

Родина Паламарчуків — спортивна. Батько Руслана колись виступав за місцеву мотобольну команду, а рідний дядько тренував збірну Білорусі з мотоболу. Старші брати також спортивної статури.

— Хочу таку ж вправу виконати з 32-кілограмовою гирею на Говерлі, — потирає долоні силач. — Можливо, ще на шпагаті підніматиму мізинцем гирю 24 кг. Цього теж іще ніхто не робив.

Зараз ви читаєте новину «Рекордсмен Паламарчук не любить питущих дівчат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі