субота, 26 квітня 2008 07:13

Рекетира "Оскара" відпустили на підписку

Минулого тижня в місті Стрий Львівської області оперативники Управління боротьби з оргзлочинністю затримали п"ятьох членів рекетирського угрупування. Серед них — лідер 52-річний Володимир на прізвисько "Карась" та його помічник Андрій "Пушкін".

Учасники злочинної групи вимагали $12 тис. у підприємця Ростислава Данєлєвського, 42 роки. Бізнесмен — власник нічного клубу "Три леви" у Жидачеві та будфірми "50 на 50" у Миколаєві. Данєлєвському погрожували фізичною розправою. Він звернувся до міліції. Під час передачі $6 тис. біля магазину "Славутич" бійці підрозділу швидкого реагування "Сокіл" затримали здирників. У "Карася" вилучили заряджений пістолет "ТТ".

Проти вимагачів порушили кримінальну справу. Нині затриманих перевіряють на причетність до інших злочинів.

Володимир "Карась" народився в місті Єнакієвому Донецької області. Раніше тричі відбував покарання у львівських в"язницях за крадіжки та пограбування.

— Авторитет завойовував на теренах Львівщини, — розповідає 42-річний Володимир Гумен із обласного УБОЗу. — Організував кримінальну групу, в яку входили спортсмени. Забирали у підприємців гроші й передавали бізнес своїм людям. Влаштовували "розводки" і "постанови".

"Пушкін" також тричі судимий, сидів за вбивство. Ще одного затриманого боксера на прізвисько "Оскар" суд відпустив під підписку про невиїзд. Подейкують, що він родич екс-начальника обласної міліції.

Зараз ви читаєте новину «Рекетира "Оскара" відпустили на підписку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі