вівторок, 06 березня 2007 18:17

Расказчиков дурив пенсіонерів

23-річного Вадима Расказчикова з Мукачевого (Закарпаття) затримали в готелі Тернополя.

— Молодик заходив в п"ятиповерхові будинки, збудовані 40–50 років тому, де здебільшого мешкають пенсіонери, — розповідає 44-річний Петро Колісник із ЦГЗ обласної міліції. — Коли на порозі з"являлися молоді господарі, вибачався, мовляв, помилився адресою. А коли двері відчиняла літня людина, запитував, чи вона дійсно є дитиною війни, учасником чи інвалідом. Казав, що невдовзі поштовим переказом їм має надійти невелика грошова допомога з Німеччини.  Кожному обіцяв виплачувати по 897 гривень.

Вадим Расказчиков записував усі дані на пенсіонерів у податкову накладну. Вивідував, де вони жили в роки війни, на яких фронтах воювали. Наприкінці казав, що для отримання коштів поштові відділення змушені збирати з пенсіонерів певну суму за переказ грошей з-за кордону. При цьому називав різні цифри — залежно від статків пенсіонерів. У бідніших брав по 50 грн, у багатших — 250.

Міліціонери кажуть, що Вадим Расказчиков устиг ошукати пенсіонерів на Закарпатті та в Івано-Франківській області.

— До Тернополя поїхав, бо тут дуже довірливі люди, — пояснює чоловік слідчим.

Зараз ви читаєте новину «Расказчиков дурив пенсіонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі