середа, 18 липня 2007 17:36

Рахівщину розважали фіглі

Понад три тисячі гостей приїхали на вихідні в селище Ясіння Рахівського району Закарпатської області на гумористичний фестиваль "Бербеницькі фіглі".

 — Фіглі з барбаницею — це жарти з діжками, — каже організатор фестивалю, голова Рахівського районного товариства всеукраїнського об"єднання "Гуцульщина" Іван Баркела, 41 рік. — Ми добре попотіли, перш ніж організувати гумористичний фестиваль.

Розпочалося свято під полудень. Спочатку історики розповіли про походження рахівських гуцулів. Гумористи ознайомили гостей із гуцульським говором. Свято продовжили гуморески та троїста музика. Щоби спочити від сміху, запросили двох оперних співаків із Києва, які виконали кілька класичних партій. Відбулися конкурси на найкращу вишиванку та найкращий розважальний дует. Переможці отримали нагороди у вигляді діжок. Найбільша барбаниця (діжка), яка стояла на сцені, мала два з половиною метри.

"Бербиницькі фіглі" пригощали учасників гуцульською кухнею.  Гумористи могли скуштувати домашні ковбаски, солонину, юшку Довбуша і самогон "ясинівка".

Зараз ви читаєте новину «Рахівщину розважали фіглі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі