субота, 15 грудня 2007 07:05

Проїзд у маршрутках до столиці подорожчав

Рівненські перевізники підвищили ціну за проїзд на маршруті до Києва на 10 гривень. Раніше люди платили 40 грн і на 5 грн менше за кожну другу поїздку.

— Ціну підвищили до 50 гривень через подорожчання пального, зокрема солярки. За останні два місяці її ціна зросла більше ніж на гривню, — пояснює 27-річна Тетяна, диспетчер підприємства "Спринтер-Люкс". — Пенсіонери та студенти у нас їздять дешевше — по 45 гривень. Діти до 12 років — по 40. Залишили знижки й для постійних клієнтів. Кожна друга поїздка для них обходитиметься у 45 гривень.

Для багатьох пасажирів подорожчання стало несподіванкою.

— На навчання до Києва їхав за старою ціною, а через тиждень за дорогу додому довелося заплатити на десятку більше. Добре, що то були не останні гроші, — жаліється 20-річний Василь, студент "Київської політехніки".

— Ми не маємо впливу на формування ціни на міжобласних пасажирських перевезеннях. Зростання зумовлене подорожчанням дизпалива. Із 3 гривень 96 копійок у жовтні його ціна підвищилася до 4 гривень 91 копійки в листопаді. Це дійсно значний стрибок ціни, — зауважує Валерій Булавський, 28 років, із Державної інспекції з контролю за цінами в області.

Зараз ви читаєте новину «Проїзд у маршрутках до столиці подорожчав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі