Ексклюзиви
четвер, 19 серпня 2010 19:36

Продукти з ярмарку на 20 відсотків дешевші

У районних центрах Львівщини щотижня проводять сільськогосподарські ярмарки. Продукцію ферм та переробних підприємств продають за цінами виробників. 13 серпня така відбулася у Кам"янці-Бузькій, 14-го — у Перемишлянах.

— Ціни й справді нижчі, ніж на міських базарах чи магазинах, — переконує Дмитро Мороз, 52 роки, начальник обласного управління агропромислового розвитку. — Яловичину можна купити за 27,5 гривні за кілограм, свинину за 31,5, сало — по 15. Літр молока продають по 3,25 гривні, сметани — 23. Кіло кисломолочного сиру в Кам"янці віддавали всього за 10 гривень.

За 1 кг картоплі й капусти правлять 2 грн, моркви — 2,5, яблук — 3.

Дати проведення ярмарків можна дізнатися в райдержадміністраціях.

У суботу, 21 серпня, розпродаж сільськогосподарської продукції влаштують у всіх мікрорайонах Тернополя. Ціни будуть на 15–20% нижчі, ніж на ринках.

Тернопільська облдержадміністрація відкрила спеціальний благодійний рахунок, щоб стимулювати товаровиробників продавати свою продукцію за доступними цінами. Коштом меценатів планують зібрати 100 тис. грн.

— Ці гроші підуть тому району, який продемонструє найнижчі ціни на продукцію, найвищу організацію та найкращий асортимент, — каже губернатор Михайло Цимбалюк, 45 років.

Нерегулярні ярмарки влаштовують і в інших областях Західної України. Інформацію про них нададуть в управліннях агропромислового розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Продукти з ярмарку на 20 відсотків дешевші». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути