вівторок, 31 липня 2007 07:05

Прибудова довела будинок до аварійного стану

Шестеро мешканців двоповерхового будинку по вулиці Чорновола, 127 в Івано-Франківську виїхали до родичів — по стінах їхніх помешкань поповзли тріщини.

— Звук був, ніби сухе дерево хтось ламає. Прибігла перелякана сусідка з малою дитиною на руках. Тріщини по стінах пішли до трьох сантиметрів — руку можна просунути, — каже Оксана Федорів, 51 рік. — Але будівельники працювали обережно. Я разом із Володею дозволи виробляла, усе офіційно.

Власники квартир на першому поверсі Володимир Старнов і Оксана Федорів вирішили прибудувати до своїх помешкань по кімнаті та невеликому балкону. Найняли будівельників, викопали котлован для фундаменту. Через тиждень стіни потріскали — просів ґрунт під будинком. Дім звели 1949 року, міцного фундаменту не заклали — у післявоєнний період будували нашвидкуруч.

— Будівельники відхилилися від умов проекту, тому стіни й потріскали. Володимир Старнов веде укріплення фундаменту за власні кошти, — каже заступник начальника міського управління архітектури Микола Дорошенко, 50 років.

Газовики відразу перекрили труби. Жити в будинку небезпечно, тому дві родини з другого поверху перебралися до родичів. Ініціатори прибудови залишилися, власним коштом намагаються врятувати дім. Четверо будівельників зараз заливають бетоном металевий каркас, який зварили під фундамент. На тріщини наклали спеціальні шви.

Зараз ви читаєте новину «Прибудова довела будинок до аварійного стану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі