субота, 15 вересня 2007 07:08

Президент підтримав багатодітні сім"ї

У середу Віктор Ющенко, 53 роки, відвідав Закарпатську область. Через погіршення погоди початок візиту затримався на шість годин: президент літаком дістався до Львова, потім пересів в автомобіль.

О третій дня Віктор Ющенко приїхав у село Тибава Свалявського району. Біля будинку Софії та Івана Цаньків, які виховують 14 дітей, його зустрічає Закарпатський народний хор. Троє дівчат у національному вбранні подають на рушнику коровай.

— Міць держави розквітає з міцної родини, — починає промову Ющенко. — В Української держави є великі можливості, щоби спрямувати їх на підтримку багатодітних родин.

Президент пропонує збільшити державну допомогу при народженні другої і наступних дітей до 15 тис. грн, а допомогу на дітей із багатодітних сімей підвищити до 50% прожиткового мінімуму.

Віктор Ющенко вручає ключі від будинків Софії та Іванові Цанькам, Іболі та Іванові Штефанкам, Марії та Миколі Маскалюкам, Олені та Василеві Яремчукам. Кожна з родин взяла на виховання десятеро і більше дітей. Дорослим президент дарує прапор України, дітям — солодощі. Іще п"ятеро багатодітних родин Закарпаття отримують ключі від мікроавтобусів.

Після Тибави Ющенко від"їжджає до села Розівка під Ужгородом на відкриття заводу з виробництва електронних процесорів ТОВ "Джейбіл Сьоркіт Юкрейн Лімітед". Потім відбуває до Ужгородського університету, де дарує студентам збірки творів Тараса Шевченка та Шандора Петефі.

Зараз ви читаєте новину «Президент підтримав багатодітні сім"ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі