четвер, 25 грудня 2008 20:57

Презентують колядку Костя Москальця

Чотири концерти проекту "Наше Різдво" відбудуться у Львівській філармонії 7 і 8 січня о 17.00 і 20.00. На сцені лунатимуть українські колядки у виконанні Тараса Чубая із гуртом "Плач Єремії", вокальної формації "Піккардійська терція", хору "Дударик", гурту "Дивні" та камерного оркестру "Віртуози Львова".

— Відбудеться прем"єра колядки "Вифлеєм", яку написав поет Кость Москалець, — розповідає продюсер проекту "Наше Різдво" Михайло Крупієвський, 46 років.

Перший концерт "Наше Різдво" відбувся минулого року в Київському Палаці спорту. Глядачів також тішили американський гітарист Ал Ді Міола, бандурист Роман Гриньків, Олег Скрипка і "Ле Гранд Оркестра", гурти "Тартак" і "Мертвий півень". На концерт запросили вертепи і фольклорні колективи із різних куточків України. Під сценою облаштували ковзанку.

— Цього разу вирішили обійтися без спецефектів. У Львові відбудеться мінімальна версія концерту, що відбувся в Києві. Але настрій буде максимальний, — запевняє Крупієвський.

— Мета фестивалю — популяризація українських різдвяних колядок, які виконуються в сучасному аранжуванні найвідомішими співаками України, відродження різдвяних традицій серед найширшого кола глядачів і слухачів, — каже учасник дійства Тарас Чубай, 38 років. — Святкування Різдва в Україні має глибокі традиції, це найбільше свято, яке зближує українську родину та вчить не забувати минулого. Воно дарує світло, з яким наш народ іде впевнено до свого майбутнього.

Вхід на концерти 50–250 грн.

Зараз ви читаєте новину «Презентують колядку Костя Москальця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі