четвер, 25 вересня 2008 17:16

Поросята подорожчали вдвічі

— Поїхали з чоловіком у суботу за поросятами й повернулися ні з чим. О восьмій ранку люди все розкупили, — розповідає 58-річна Ольга Зозуля. Вона живе на околиці райцентру Здолбунів Рівненщини. — Шкодую, що не купила влітку. Було поросят — хоч греблю гати. Могла взяти пару за 650 гривень.

У вересні на сільськогосподарських ринках області розкуповують молочних поросят менш ніж за годину торгівлі. Платять по 1150 грн за пару. Попитом користуються кабанчики. За них правлять на 50 грн дорожче.

— Ліпше вибирати у фермерів, або сільгосппідприємств. Вони продають породистих поросят, яким зроблено щеплення. Кабанчики в них почищені, — додає жінка.

В обласному управлінні агропромислового розвитку подорожчання молодняка свиней пов"язують із загальним зростанням цін на сільськогосподарську продукцію та сезонним попитом. Кажуть, поголів"я свиноматок не зменшилося.

— Селяни зібрали добрі врожаї й масово купують поросят для відгодівлі. Люди хочуть заробити, бо свинина подорожчала. Заготівельники платять майже по 20 гривень за кілограм живої ваги, а було по 13. Хто зволікав до осені, прогадав, — пояснює 58-річний Микола Петрук з обласного управління агропромислового розвитку.

Зараз ви читаєте новину «Поросята подорожчали вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі