середа, 12 грудня 2007 07:12

Подорожчав проїзд у трамваях та тролейбусах на 10 копійок

Львівський міськвиконком збільшив вартість проїзду у трамваях та тролейбусах на 10 коп. Із 11 грудня городяни платять за квиток 60 коп., а студенти та школярі — 30.

— За нашими підрахунками, для того, аби трамваї та тролейбуси були самоокупними, ціна на проїзд має становити гривню 12 копійок, — каже Микола Шкурган, 46 років, начальник управління транспорту та зв"язку Львівської міськради. — Тому це підвищення становища не врятує. Підприємство й далі потребуватиме дотацій із міського бюджету. Цього року збитки комунального підприємства становлять майже 10 мільйонів гривень.

У "Львівелектротрансі" до подорожчання квитків готові. На підприємстві обіцяють, що проїзд у трамваях та тролейбусах стане комфортнішим.

— Квитки з новою ціною вже надрукували, — говорить Віталій Чаговець, виконувач обов"язків директора "Львівелектротрансу". — 11 трамваїв, які ми закупили в Німеччині, будуть у Львові до кінця грудня, а на шість нових тролейбусів очікуємо на початку наступного року. Тендер виграли ЛАЗівські машини. Ми ставили вимоги, аби ці тролейбуси були західноєвропейської комплектації, а не китайської.

Сьогодні на балансі "Львівелектротрансу" 172 трамваї та 105 тролейбусів. Аби оновити рухомий склад, потрібно 90 нових трамваїв та 100 тролейбусів.

Зараз ви читаєте новину «Подорожчав проїзд у трамваях та тролейбусах на 10 копійок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі