неділя, 25 березня 2007 18:55

Пляма дизпального на Дністрі розтягнулася на кілька кілометрів

Через дірку в трубопроводі державного підприємства "ПрикарпатЗахідсервіс" в меліоративний канал та річку Дністер потрапило дизпальне. Узимку біля села Долобів Самбірського району Львівської області. хтось незаконно врізався в трубопровід. Навесні рівень води в каналі піднявся, дизпальне потрапило у воду.

— Ми розкопали схил меліоративного каналу, — розповідає керівник структурного підрозділу "ПрикарпатЗахідтранс" Федір Кибалюк. — Аби дістатися до труби, відтягнули кам"яні брили вагою близько тонни.

Відрізали трубу й залатали дірку.

Першими про пляму на плесі Дністра рятувальників повідомили жителі Жидачівського району. Потім дизпальне розтягнулося тонкою плівкою на кілька кілометрів.

— Уявіть: одна крапля з піпетки може розтягнутися на десять метрів поверхні, — каже Федір Кибалюк. — На каналі встановили бонові загородження — спеціальне пристосування, яке надувається й надимає забруднений шар води. Засипали спеціальний сорбент, що вбирає воду з пальним.

Бонові загородження також установили на відстані 21 км від місця витоку, за 43 км і 70 км. Півсотні рятувальників уручну вичерпували забруднену воду.

Зараз ви читаєте новину «Пляма дизпального на Дністрі розтягнулася на кілька кілометрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі