четвер, 11 вересня 2008 18:58

Площа Львова може збільшитися вдвічі

Проект "Великий Львів" передбачає включення до складу обласного центру одного міста, двох селищ і 16 сільських рад. Нині вони підпорядковуються Львову, Жовківському, Пустомитівському та Яворівському районам.

— Ці населені пункти хоча й розташовані за львівською кільцевою магістраллю, тісно пов"язані з містом транспортною та інженерною інфраструктурою, об"єктами соціального розвитку. Частина їхніх жителів працює у Львові, — пояснює архітектор Петро Крупа з інституту "Містопроект". — Загальна площа цих земель — 22,4 тисячі гектарів. Зараз площа обласного центру становить 15,2 тисячі гектарів. Таким чином місто зросте до 37 тисяч гектарів.

Згідно із законом, змінювати межі населених пунктів можна тільки зі згоди територіальних громад.

— Треба переконати селян у тому, що Львів не буде поводитись як старший брат, і приєднання буде для них економічно вигідним, — вважає Ігор Гуменчук з управління природних ресурсів Львівської міськради. — Було б доречно для початку створити Асоціацію місцевих рад з центром у Львові. Ця організація ухвалювала б спільні рішення щодо продажу земель.

Першим кроком до розширення міста стане ухвала про координацію роботи щодо землеустрою міста Винники, селищ Брюховичі та Рудне. Нині вони підпорядковуються Львову. Постанову планують затвердити цього року сесією міськради. Розраховують, що ради здійснюватимуть єдину політику щодо землевпорядкування і містобудування.

— Робиться це для того, щоб не допустити помилок у відведенні ділянок юридичним і фізичним особам, — пояснює Гуменчук.

Зараз ви читаєте новину «Площа Львова може збільшитися вдвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі