пʼятниця, 02 листопада 2007 07:07

Пластуни відтворили бої у Львові 1918 року

150 членів української скаутської організації "Пласт" узяли участь у грі "Оборона Львова". Вона була присвячена подіям 1 листопада 1918 року. Тоді війська Української Галицької Армії захопили владу в місті і проголосили Західноукраїнську Народну Республіку.

— 15 команд пластунів виконували завдання, пов"язані з боями 89-річної давнини, — розповідає 20-річний Роман Дзедзик. — На вулиці Листопадового Чину потрібно було розклеїти агітки, а на асфальті площі перед національним університетом Івана Франка написати крейдою патріотичне гасло. Також пластуни мали відвідати "пораненого хорунжого" в лікарні швидкої допомоги на вул. Миколайчука з ліками — одним бананом.

О сьомій ранку члени "Пласту" підняли синьо-жовтий прапор над Ратушею. Після цього сотня хлопців і дівчат на площі перед будівлею магістрату сформували цифру "1918". Увечері пластуни здійснили смолоскипний марш до меморіалу вояків Української Галицької Армії на Личаківському цвинтарі.

— Приємно, що у святкуванні такої дати бере участь молодь, а не люди старшого віку, як це було заведено в радянські часи, — каже міський голова Львова Андрій Садовий, 39 років. — Дев"яносто років тому такі ж молоді обличчя завоювали українську незалежність.

Зараз ви читаєте новину «Пластуни відтворили бої у Львові 1918 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі