середа, 02 квітня 2008 07:12

Півтонну бомбу знешкодили у Рівному

Під час копання котловану під будівництво житлового будинку на вул. Черняка, 5 у Рівному екскаватор вирив авіаційну бомбу часів Другої світової війни.

— Це фугасна бомба в бойовому стані. Радіус її ураження більше кілометра, — пояснює 23-річний Дмитро Мельник із головного управління МНС в області.

Робітник одразу повідомив керівництво "Новобудсервісу", яке проводило земляні роботи. Разом із працівниками МНС прибули голова Рівненської обласної держадміністрації Віктор Матчук та заступник міського голови Рівного Сергій Васильчук.

Спершу планували підірвати бомбу на місці.

— Багатоповерхові житлові будинки знаходяться майже за 150 метрів, поряд проходять електричні лінії, газо- та водомережі, — розповідає Дмитро Мельник. — Сапери після ретельного дослідження дали добро на транспортування бомби.

Небезпечну знахідку завантажили на спеціальну машину з піском. Везли її майже 3 год. під наглядом працівників ДАІ, пожежної та "швидкої". Підірвали за 25 км від обласного центру на Рівненському військовому полігоні.

Зараз ви читаєте новину «Півтонну бомбу знешкодили у Рівному ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі