середа, 18 липня 2007 07:00

Після посту в суботу побралася 581 пара

Автор: фото: Віктор ГОМОЛЬ, Марія ПЕТРІВ
  Рівненська студентка Юлія Вицуп, 21 рік, і підприємець Роман Остапович, 22 роки, із села Оженин Острозького району Рівненської області побралися 14 липня. На згадку молодята фотографуються у центральному парку Рівного
Рівненська студентка Юлія Вицуп, 21 рік, і підприємець Роман Остапович, 22 роки, із села Оженин Острозького району Рівненської області побралися 14 липня. На згадку молодята фотографуються у центральному парку Рівного

У перші суботу та неділю після Петрівського посту, який тривав із 4 червня по 11 липня, у західних областях України стрімко зросла кількість шлюбів. Через це у відділах реєстрації актів цивільного стану деяких міст розписували в додаткові дні перед вихідними.

Найбільше заяв про укладення шлюбів 14 липня зареєстрували у Львівській області — 271. На Закарпатті — 112 пар, на Волині — 81, у Рівненській та Тернопільській областях — по 55, Івано-Франківській — 48, Чернівецькій — 14. Загалом 581 пара. Заяв на цей день було в півтора разу більше, аніж зазвичай.

— У піст стільки шлюбів за тиждень немає, як зараз за один день, — розповідає начальник Рівненського міського відділу реєстрації актів цивільного стану Тетяна Кічата, 46 років. — У перший день після посту зареєстрували 22 шлюби. Минулої п"ятниці розписали по 40 молодят. Церемонії заплановано на всі дні аж до 8 вересня.

21-річні медсестра Оксана Дроздюк та інженер Євгеній Єршов із Рівного познайомилися два роки тому через Інтернет. Побратися вирішили взимку.

— 14 липня — це ж середина літа! Можна гарний відпочинок спланувати, — каже радісно Оксана. Євгеній допомагає дружині сісти у білосніжну "Чайку". Після церемонії молодята кортежем прямують у центральний парк міста фотографуватися.

29-річний фотограф Паша заглядає у блокнот — звіряє години зйомки. У чоловіка нині чотири замовлення.

— Маю всього місяць заробітків — 14 серпня настає Успенський піст і триває аж до осені, — каже Паша.

Біля чотирьох фонтанів на площі Ринок у Львові знемагають від спеки кілька пар молодят. Між ними метушаться відеооператори. На майданчику перед ратушею знімають рекламу пива.

— Та поїхали вже! — гукає білявка в розшитій бісером сукні. Втомлена спекою жінка сидить у фаетоні довоєнного випуску.

Чимало пар побралися напередодні вихідних й уникнули ажіотажу. 20-річні студенти Олена та Дмитро Гордії 14 липня узяли шлюб у Дмитрівській церкві у селі Заланів Рогатинського району Івано-Франківської області.

— До розписки в райцентр з"їздили раніше — саме на ту суботу там місця не було — стільки заяв подали, — розповідає Олена. — Та й моя мама з Італії якраз на Петра повернулася. Вона каже, що церковний шлюб важливіший.

Зараз ви читаєте новину «Після посту в суботу побралася 581 пара». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі