понеділок, 07 травня 2007 07:06

Підстрелили франківського депутата Ігоря Халаменду

Члена депутатської групи Партії регіонів в Івано-Франківській міській раді Ігоря Халаменду, 38 років, минулої неділі тричі поранили з вогнепальної зброї.

Перед одинадцятою ночі Ігор Халаменда зауважив за своєю машиною "хвіст". Чоловік вирішив відірватися від переслідувачів, звернув у арку будинку на вул. Коновальця. Однак потрапив у пастку під п"ятиповерхівкою — його машину, джип "субару", заблокували. У депутата стріляли вісім разів. Три кулі прошили двері авто й влучили в тіло. Одна застрягла між шийними хребцями, ще дві — у грудях. Поранений проте самостійно доїхав до травмпункту на вул. Матейка.

Про замах на Ігоря Халаменду правоохоронці довідалися від медиків. Сам постраждалий відмовився давати пояснення у міліції. Експерти припускають, що в депутата стріляли з нагана.

Основна версія нападу — підприємницька діяльність пораненого. Халаменда відомий за прізвиськом "Бура". Серед його інтересів — центральний продуктовий ринок обласного центру. Розповідають, що депутат надзвичайно обережний у житті, постійно остерігався переслідування, тому з машини виходив украй рідко.

— Я не виключаю і політичних мотивів замаху на Ігоря, — каже однопартієць Халаменди, депутат міськради Богдан Федьків, 44 роки. — Він нормальний підприємець і політик. Виховує двох синів. Я з ним спілкувався, чоловік почувається добре.

Наступного дня після госпіталізації Ігоря Халаменду забрали з лікарні друзі.

Зараз ви читаєте новину «Підстрелили франківського депутата Ігоря Халаменду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі