пʼятниця, 07 грудня 2007 07:06

Підпільний цех ледь не спалив гуртожиток

На просп. Молоді, 10 у Луцьку загорівся 9-поверховий гуртожиток шовкового комбінату. Пожежа спалахнула в підпільному цеху з виготовлення м"яких іграшок. Із отруєнням чадним газом до реанімації лікарні потрапили 36-річна жінка з 8-річною донькою.

Усе сталося в середу близько 11.00. Горіла орендована підприємцем кімната на першому поверсі. За кілька хвилин чорний дим від тліючої вати й поролону здійнявся до даху. Від високої температури в коридорах тріскала штукатурка. Жителі гуртожитку повибігали на балкони. Дехто з другого поверху зіскакував додолу. Пожежні за допомогою висувних автодрабин зняли з балконів майже 40 людей. За попередньою версією, вогонь спалахнув від несправної розетки.

— У кімнаті на 20 квадратних метрів підприємець виготовляв м"які іграшки. Але нікому з сусідів не казав, що тут буде цех, — пояснює голова будинкового комітету "Вікторія" Віктор Доманський, 42 роки.

Від пожежі постраждало 11 мешканців гуртожитку. Більшість отримали синці. На другому поверсі 36-річна жінка з дитиною отруїлися чадним газом.

— Їх госпіталізували до реанімації міської лікарні. Отруєння середньої тяжкості, — зауважує начальник міського управління охорони здоров"я Федір Кошель, 55 років.

Увечері міськвиконком скликав аварійно-техногенну нараду. Визнали винуватцем пригоди власника цеху. Він має відшкодувати збитки від пожежі. Мерія наказала всім ЖЕКам міста терміново перевірити орендовані приміщення в гуртожитках, щоб зупинити роботу підпільних цехів.

Зараз ви читаєте новину «Підпільний цех ледь не спалив гуртожиток». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі