середа, 03 вересня 2008 07:10

Петро Олійник не забив пенальті полякам

Автор: фото: Ростислав ПУЖАКОВСЬКИЙ
  Колишній губернатор Львівщини Петро Олійник бореться за м’яч під час футбольного матчу Україна—Польща, який відбувся на межі Сокальського району Львівської області та  Грубешівського повіту Польщі
Колишній губернатор Львівщини Петро Олійник бореться за м’яч під час футбольного матчу Україна—Польща, який відбувся на межі Сокальського району Львівської області та Грубешівського повіту Польщі

Футбольний матч Польща—Україна відбувся в суботу на місці майбутнього митного переходу "Угринів–Долгобичів" на межі Сокальського району Львівської області та Грубешівського повіту Польщі. Участь у ньому  взяли політики та естрадні зірки.

Ігрове поле облаштували за 200 м від кордону на боці України. Обгородили червоно-білими стрічками. О четвертій дня гурт дітлахів збирає з майданчика сіно. На полі розминаються екс-голова Львівської облдержадміністрації Петро Олійник, народний депутат Степан Курпіль, депутат Львівської міської ради Андрій Стецьків. Поруч у білих футболках і червоних трусах — польські посли Сейму та артисти. У кожній команді по сім гравців.

— У поляків одні молоді футболісти, — дорікає студент зі Львова Тарас Андрушків, 22 роки. — А в нас хіба Олійник б"є нормально. Що ж це буде за футбол?

Оркестр виконує гімни двох країн. До цього часу біля поля збираються понад сотню глядачів — майже всі українці. Кричать "Україна! Україна!". Проте за кілька хвилин після початку матчу музикант польського гурту "Пектус" 27-річний Томек Щепанік забиває перший м"яч. Згодом ще один.

Українці атакують. 51-річний Петро Олійник забиває м"яч. Невдовзі заробляє пенальті.

— Петро! Петро! — скандують уболівальники.

Екс-губернатор пробиває в нижній правий кут, але воротар відбиває м"яч.

— Хотів пробити технічно, — вибачається перед командою в перерві матчу. — Нічого, виграємо.

Рахунок поки що 1:3 — на користь поляків. До українців підбігає Степан Курпіль у синіх футбольних трусах і піджаку з депутатським значком.

— Крийте їх по двоє, — дає настанову колегам.

У другому таймі команди обмінюються кількома голами.

— Ну хто ж так грає, — бурмоче лідер гурту "Тартак" Олександр Положинський, 36 років. Переступає з ноги на ногу, тоді біжить до запасних команди України. Знімає куртку й переодягається у футбольну форму.

— Біжіть уперед, відкривайтеся, — кричить Петрові Олійнику. — Хто він такий, цей Олійник? — перепитує в глядачів. Ті сміються.

Грають два тайми по 20 хв. Матч закінчується з рахунком 4:7 — на користь поляків. Команди фотографуються й розходяться.

— Нам не вистачило зіграності, — коментує Олійник. — Польський арбітр трохи підсуджував. Це звична ситуація в корпоративних матчах.

— Олійнику би пару в напад — і могли би забивати значно більше, — каже Богдан Бачинський із департаменту Євро-2012 Львівської міськради. — Екс-губернатор добре відіграв, попри вік і недавню операцію на серці. Кажуть, він регулярно копає м"яча за львівську команду ветеранів. Добре, що на поле вийшов Положинський. Із ним наш захист став грати значно надійніше. Поляки попередньо сказали, що в них гратимуть тільки депутати Сейму. Але на поле вийшли й молоді музиканти.

За кілька годин розпочинається концерт. Сцену встановлено на самому кордоні, поряд із прикордонними стовпчиками. Виступають українські гурти "Бумбокс", "Тартак", "Океан Ельзи", польські "Карімскі клаб", "Ті Лав", співачка Кайях. До сцени пускають після пред"явлення документів. Глядачі, які мають закордонний паспорт із візою, можуть перейти на польську сторону. Проте таких небагато. До закінчення концерту добуває кілька сотень українців. Поляків майже немає.

Митний перехід біля Угринова планують спорудити до чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Зараз ви читаєте новину «Петро Олійник не забив пенальті полякам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі