пʼятниця, 07 грудня 2007 07:07

Пенсіонери отримають безплатні візи

Голова Державної прикордонної служби Микола Литвин у середу домовився з угорським колегою Йожефом Бендеком про співпрацю відомств наступного року.

Генерали підписали угоду про малий прикордонний рух. Із 21 грудня жителям понад 700 населених пунктів у межах 50 км по обидва боки міждержавного кордону дозволять багаторазово перетинати пункти пропуску впродовж п"яти років. Термін перебування їх на території сусідньої країни становитиме не більш як 90 діб за півріччя.

— Із цим документом іноземці матимуть право їхати у глиб країни до 50 кілометрів, — розповідає начальник Головного управління Прикордонної охорони Угорщини Йожеф Бендек. — Отримати перепустку можуть громадяни, які живуть на цій території не менш як три роки. Безкоштовні дозволи перетинати кордон матимуть пенсіонери, особи до 18 років, інваліди до 21-го, психічно хворі. Інші платитимуть за 20 євро. Документ видаватиме консул після особистої співбесіди із прохачем, але не пізніше, ніж через 30 діб із дня подачі документів.

Аналогічні угоди укладуть із польськими, словацькими й румунськими колегами. Підтримати їх депутати Верховної Ради мають до дати приєднання нових членів Євросоюзу до Шенгенської зони — 21 грудня.

Цього року українсько-угорський кордон перетнуло понад 4 млн осіб. Прикордонники затримали 250 порушників, зокрема 183 нелегалів, вилучили контрабандних товарів на 16,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Пенсіонери отримають безплатні візи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі